Actueel

Social Media

 • Onze milieucharter

  Geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en natuurlijk onkruid wieden.

  Het beschermen van het roselière (het riet) aan de oevers van het meer die bewoond is door heel veel vogels.

  Gecertificeerde sanitaire producten met het “ECOLABEL”.

  Sorteren en recycleren van afval. 

 • Onze methodes voor een duurzamer milieu

  Grote vuilnisbak met grote luikopening

  • We gebruiken zonnepanelen om het water op te warmen
  • We installeerden nieuwe en efficiëntere condensatieketels
  • We hebben Eco-kranen geïnstalleerd, na enkele seconden stopt het water automatisch met stromen.
  • De meeste lichten op de camping gaan s ’nachts uit.
  • Het afval wordt gesorteerd in containers de zich buiten de camping bevinden.

   

Het milieu

Indien u de Route Napoléon verlaat (N85), komt u voorbij de hoger gelegen plaats van Olivier Messiaen met zijn prachtig panoramisch uitzicht op het meer van Laffrey en op de achtergrond de bergen van La Belledonne.  Deze plaats draagt de naam van de beroemde componist die zich vooral liet inspireren door het lied van de vogels.

De camping is gevestigd langs het meer van Laffrey aan de linker kant, beneden aan de belvedère, in een groene omgeving, aan de overkant vindt u het bergmassief de Grand Serre die de vier meren van de Matheysin beheerst.

Als u kijkt naar het zuiden, richting La Mure, kunt u het prachtige silhouet van de l’Obiou bewonderen die uitkijkt op het meer van Petichet aan de andere kant van de belvedère.

U vindt ons in de Chemin du Lavoir.

Hier bij ons kunt u een prachtige korte of lange vakantie doorbrengen, u kunt hier nog écht genieten van de schoonheid van de natuur.

U kunt zich ook laten leiden door een natuurgids.

Onze camping alleen al vormt een bio diversiteit van de regio. U kampeert met prachtig zicht op het meer en op de rozentuin die bewoond is door veel verschillende soorten vogels :

Witoog eenden,  futen, meerkoeten, reigers… Op het einde van de camping bevindt zich een klein vochtig gebied waar de moerasplant “spirea” (Filipendula ulmaria) groeit (geneeskrachtige plant).

Een klein pad leidt naar een klein wild strand (behorend tot de camping), waar u de camping kan zien liggen beheerst door de enorme Grand Serre.

LPO

Om het milieu te verbeteren en te beschermen hebben Riccardo en Charly besloten om de camping Ser Sirant onder andere een ecologische benadering te geven die resulteert in het behalen van het label "refuge LPO" (League for the Protection of Birds).

Het festival "Mystère des tourbières", georganiseerd door de vereniging Drac nature vond plaats in juni 2012 en in september 2013 op hetzelfde gebied als de camping.

Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. © 2014, Camping Ser Sirant.